tiistai 28. toukokuuta 2013

Aiheen vierestä: Henna tatuointi

Siitä on jo monta vuotta kun ostin ensimmäiset henna tatuointi putkiloni ja aloin kokeileen. Ne on aina musta ollut niin kauniita, ja teininä kun äiti ei antanu edes suunnitella oikeaa tatuointia oli tilapäinen ihon koristelu hyvä korvike. :) kaivoin taas henna kartioni esille vain huomatakseni että ne oli kuivaneet. Onhan viime kerrasta jo useampi vuosi. Ostin siis Huuto. netistä 3 uutta kartiota (3€/kpl) , ja pääsin taas taiteilemaan. :) Koska ensi viikonloppuna on tarkoitus mennä lakkijaisiin en halunnut tehdä käsiin, nämä jää muutenkin kenkien suojiin joten ei haittaa. ^^ 


Etsin netistä perinteisiä afrikkalaisia henna tatuointeja ja löysin useammankin kivan mallin. Päädyin tähän koska tää oli suhteellisen helppo tehdä enkä halunnut munata heti alkuun. :D Jos hennan ostaa valmiina kartiossa ei mitään valmisteluja tarvi tehdä. Sen kun vaan pitää huolen että kärki on auki, puristaa ja piirtää. Valmiin kuvan antaa kuivaa kunnes täysin kuiva, suihkuttaa päälle "suihkutettavaa laastaria" antaa olla ainakin 8 tuntia, pyyhkii kynsilakan poistoaineella laastarin pois ja pesee hennan. ja Thats it! :D valmis henna on punaisen oranssi joka tummuu parin seuraavan päivän aikana punaisen ruskeaksi. Riippuen paikasta henna tatuointi kestää viikosta jopa kolmeen. :) Mitäs pidätte tatuoinnista?  



13 kommenttia:

  1. oijoi, noi on aivan sairaaaan hienot! Kelpais kyllä mullekin tuommoset taiteilut...<3
    Lisää hennapostauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ^^ nyt ku mulla on taas hennaa niin voishan näitä aina sillon tällön tänne päivitellä. :D

      Poista
  2. Voi että! Siis minä haluan kanssa! Huutiksestako sä oot ostanut noita, ainakaan siellä ei vaikuta kalliilta! Pitää mennä tutkimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin noita jo katsomassa, mutta missäs sitä "laastaria" on? Kauhee kun innostuin :D
      Teetkö sä noita suoraa tosta kartiosta pursottamalla vai ihan siveltimellä? Paljonko sitä väriä pitää siihen iholle tulla? Ootko jonkun tietyn ohjeen mukaan tehnyt? Sori kun kyselen näin paljon :D

      Poista
    2. Voi kuule ei haittaa vaikka kyselet! ^^ mutta siis joo, se riippuu hennasta mitä ostaa, hennaa myydään sekä jauheena että valmiina seoksena kartiossa ja sellasta halpaa hennaa hammastahnatuubin näkösessä systeemissä. Jauheena henna on halvinta, mutta se vaatii paljon valmistelua ennen ku sillä voi oikeesti tehä mitään. Ensin se sekoitetaan sitruunamehuun ja eugalyptus tippoihin annetaan ässehtiä noin päivä jääkaapissa pussitetaan, tehdään tollanen kartio muovitetusta paperista ja sitten aletaan hommiin. tämä henna kestää hyvänä muistaakseni pari kolme päivää ja sinä aikana se tarvii saada iholle. Itse suosin näitä valmiita seoksia koska en a) jaksa odottaa päivää ennen tatuoinnin tekemistä ja b)en saa koskaan niin paljoa tatuoitua että sais kainen tehtyä ennen ku se menee huonoksi. :D jos henna on jo kartiossa ei tarvitse kuin tehdä pienen pieni reikä kartion päähän ja katsoa ettei siellä ole paakkuuntumia ja thats it. Hennan levitys tapoja on erillaisia. Itse tykkään tehdä niin pienen reiän että voin pursottaa suoraa siitä iholle. Hennaa voi myös levittää esim sillä siveltimellä mutta siinä kannattaa muistaa että ne kohdat joissa hennaa on enemmän tulee olemaan tatuoinnin valistuttua tummempia, ja ne joissa vähemmän tulee vaaleampia. Tätähän voi tietty käyttää efektinä, ja esim kukkien teossa sitä käytetäänkin yleisesti apuna (kukan terälehtiin sivellään vain ihan ohuelti hennaa, joten valmiissa tatuoinnissa terälehdet ovat vaalean oranssit ja rajat tumman ruskeat) Ohjeita löytyy pilvin pimein, netti on niitä pullollaan, mutta itse olen jo aika kauan näitä tehnyt joten yleensä etsin jonku kuvan josta tulee hyvä idea ja sitten teen fiiliksellä. :) Tämä oli ensimmäinen Afrikkalainen henna jonka oon koskaan tehnyt, joten tämä on melkeen suoraan kopio kuvasta jonka löysin jostain netin syövereistä. :D Intialainen henna on paljon "pyöreämpää", kukallista naisellista. Afrikkalainen on geometrista, suoria linjoja, toistoja. :) Onnea uudelle harrastukselle! tää vie ihan mennessään! ^^ ps. kysy vielä jos jäi jotain epäselväksi, yritän selventää. :)

      Poista
    3. ohoh, tulipa siitä pitkä vastaus!! :O

      Poista
    4. niin ja se laastari, sitä myydään ihan siis apteekissa. Sellaisessa pienessä suiku pullossa. :D Sitä ei ole pakko käyttää, sen voi myös korvata sokerista ja vedestä tehdyllä liuoksella jonka laittaa varovasti hennan päälle ja kuivattaa hiustenkuivaimella. Mutta varsinkin tällaisissa paikoissa kuin jalat tai kädet joita ei voi pitää paikallaan 6-8 tuntia on tuo laastari hyvä kun se joustaa, mutta pitää hennan paikoillaa. :)

      Poista
    5. Aa, ajattelin että jos se on ihan jotain hennoilla tarkoitettua omaa laastaria :D

      Eli siis toi valmiiksi sekoitettu henna, mitä säkin ostit, menee parissa päivässä pilalle jo? :O Enhän mä sitten uskalla tilata yhtään kartiota, kun jos en kerkeekään heti sitä tehdä kun tulee postissa :D Tai jo itella on itella ja kestää monta päivää...

      Poista
    6. ei mee pilalle niin äkkiä... ite sekotettu menee. Tai no ei sekään oikeestaan pilalle mee, se ei vaan jostain syystä värjää enää kunnolla. Mutta siis mulla on ollut kartioita jotka on vuoden tai enemmänkin ja vielä toimii. Jos eivät ole kuivaneet nii aina voi käyttää. :) tai kuivaneistakin, jos sen kuivan saa pois nii sisällä yleensä on sitten taas käyttökelpoista tavaraa. :D Nää valmiiksi sekotetut oikeastaan menevät tummemmiksi vain mitä pidempään ovat säilytyksessä. Mä luulen että sillä on jotain tekemistä sen kanssa että ne on ilmatiiviisti nuissa kartioissaan niin ne säilyy paremmin, mutta en oo varma.

      Poista
    7. Ah, okei! Kiitos tosiaan kun jaksoit mulle noin paljon vastailla :) varmaan voisin tollasia kartioita kokeilla, kun haluisin kamalasti tatuoinnin, mutta ei ole varaa ottaa :D Henna mulla joskus on ollutkin, niin voisin kokeilla itsekin tehdä!

      Poista
    8. Kuules, mä palaan taas tänne :D Voitko vielä vastata, että ootko käyttänyt jotain noiden kuvioiden hahmotteluun? Tai tiedätkö miten niitä voisi hahmotella ettei menisi kato heti sen hennan kanssa metsään :D Mulla on meinaan nyt tulossa ekat kartiot!

      Poista
    9. No tuota, en enää oikeastaan hahmottele etukäteen, korkeintaan vaikeita kuvioita piirrän ensin paperille ja sitten vasta iholle, mutta sillon alkuun muistan pari kertaa käyttäneeni aguarelle puuväriä iholle piirtämiseen ja sitten siihen henna päälle. :D en tiedä olisiko jotain muuta joka ajaisi saman asian. hennahan on sellainen ettei sitä oikeen kauheen hyvin saa iholta "pyyhittyä" jos tulee virhe liike. se tahtoo melkeen välittömästi värjätä ainakin jonkin verran.. :/ ja luulisin että alkuun nämä afrikkalaiset eli geometriset hennat olisi helpompia, itse aloitin intialaisista ja ne ensimmäiset oli kyllä melko karmeita räpellyksiä! :D Onnea harjoitteluun, ja olisi kiva nähdä sinun tatuointisi kunhan saat ensimmäisen tehtyä! ^^

      Poista
    10. Joo, aattelinkin että varmaan jotain suht helppoa ja geometrista yrittäisin ekana ja varmaan jalkaan, että saa piiloon jos on ihan kauhea :D Pari kivaa ja suht helpon oloista olen jo löytänyt netin syövereistä :)

      Poista